четвер

 

Історико -патріотичний екскурс 

"Народжена бути єдиною"


Історія нашої країни – складна, драматична і надзвичайно динамічна з погляду численних окупаційних процесів та змін влади. Мало не в один голос історики називають основну причину численних негараздів України, яку образно можна окреслити якось так: «недостатня концентрація гормону єдності в крові народу».

День Соборності України – свято, яке спонукає кожного з нас переосмислити цінності, врахувати уроки історії та, нарешті, стати на шлях єдності, гідності і свободи.

З нагоди відзначення одного з найважливіших державних свят у обласній бібліотеці для дітей учні 9-В класу зустрілися з істориком, співробітником Тернопільського обласного краєзнавчого музею Андрія Лесіцького.



«Озброївшись» інтерактивною картою, ми пройшли увесь нелегкий шлях України від Першої світової війни до сьогодення, дізнались хто і як торував шлях соборності, дивувались та захоплювались, як народ з такою складною долею зумів зберегти свою ідентичність, пронести крізь бурі та віки свою культурну спадщину і як сьогодні мужньо б’ється за свободу й незалежність – свою та прийдешніх поколінь українців.

Сподіваємось, в часі сьогоднішніх тяжких випробувань рівень «гормону єдності» в нашій крові досягне максимальної концентрації. Слава Соборній Україні та її Захисникам!





 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Поетичні читання  «Мій дім-моя Україна»  “Національний тиждень читання” - щорічна активність Українського інституту книги. Перший тиждень ...