четвер

 

Презентація книги Лесі Орляк 
«Ти зробив усе, що зміг»

У День святої Покрови, в День Захисника України, ми згадуємо тих, хто поклав своє життя,  захищаючи незалежність нашої держави. Памʼятаємо. Залишаємося вдячними. У Центральній міській бібліотеці  відбулася презентація книги Лесі Орляк «Ти зробив усе, що зміг». Ця книга – це художньо-документальна повість... документальна, бо усі персонажі – реальні люди, чиї імена авторка дозволила собі не змінювати, адже вважає кожного з них справжнім творцем сучасної історії, і кожен з них є прообразом сотень, тисяч співвітчизників, одним з яких є її син Олександр Орляк, який залишив свій слід в історії там –  серед окопів, на струшеній артснарядами землі під Дебальцевим, у посіченому осколками бронежилеті та зраненому серці матері.
На зустріч із авторкою книги прийшли учні 10-А класу разом з вчителькою Оксаною Климко.
 Леся  Орляк ніжно і трепетно розповідала про свого сина,  згадувала його дитинство і юнацькі роки. А як Сашко любив Україну, як бажав, щоб вона  була вільною, незалежною, квітучою! Тому  без вагань, коли прийшов час, зі зброєю у руках став на її захист. Мати  благословила сина на війну маленьким молитовничком та образочками чудотворних ікон, які тепер зберігає як реліквію.
"Мій син одного разу запитав: «А що ти зробила для перемоги?» На що я відповіла: «Виховала тебе»- ділиться з присутніми мама загиблого героя, автор презентованої книги Олеся Орляк. Ця книга – це пам’ятник світу... це пам’ятник мого сина... пам’ятник усім військовослужбовцям, що захищали і захищають нашу Україну."
Присутні хвилиною  мовчання вшанували пам’ять   про Олександра Орляка та його побратимів, а також усіх Захисників, які віддали своє життя за Україну.






 






Немає коментарів:

Дописати коментар

  Презентація книги Лесі Орляк  «Ти зробив усе, що зміг» У День святої Покрови, в День Захисника України, ми згадуємо тих, хто поклав своє ж...