понеділок

 Урок патріотизму 
«Нація нескорених: від козацтва до сьогодення»

Вся Україна відзначала важливі свята в житті кожного українця: День Захисника і Захисниці України, День українського козацтва, День створення УПА та Покрови Пресвятої Богородиці, яка своїм омофором оберігає усіх, хто захищає нашу рідну землю.

В часи випробувань це свято як ніколи турбує наші серця. Наші захисники та захисниці стоять на варті спокою, віддаючи своє здоров'я і, на жаль, життя. Тільки завдяки їм ми маємо можливість просинатися зранку, навчатися та працювати.

На урок патріотизму «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення» у бібліотеку- музей " Літературне Тернопілля" завітали учні 11 класу  (вчитель Вікторія Сватенко).

Захід розпочався з хвилини мовчання в пам’ять про усіх хто віддав своє життя за Україну. Цікаву тематичну розповідь вела Леся Любарська - член НСПУ, почесний працівник культури України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ст., почесна громадянка Тернополя, берегиня українського козацтва. Діти із задоволенням слухали щемливу поезію пані Лесі, переглядали фото козаків і берегинь українського козацтва та відеозапис патріотичних пісень у виконанні Валерія Богаченка - полковника українського козацтва, заслуженого діяча естрадного мистецтва України. Окрасою заходу була пісня «Вишиванка- доля» на слова Л. Любарської у виконанні Марії Ониськів - солістки тріо «Рапсодія».

Нехай пам‘ять про усіх Захисників України згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. 







 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Поетичні читання  «Мій дім-моя Україна»  “Національний тиждень читання” - щорічна активність Українського інституту книги. Перший тиждень ...