понеділок

 

Зимовий серпантин
 "Запалюємо зорі до  Миколая"

Грудень – щедрий на свята місяць. З особливою любов’ю та нетерпінням зустрічають діти та дорослі перше новорічне диво - День Святого Миколая Чудотворця. Немає на нашій землі жодної християнської хати, де не було б образа святого Миколая. Немає душі, котра б не горнулася до цього святителя, не зверталася до нього зі своїми потребами, бо кожен знає, що він колись, за свого життя, був добродієм і помічником для християн, отож і сьогодні він може подати нам руку допомоги. А діти люблять його майже як казкового персонажа, котрий, однак, цілком реально приносить їм однієї чарівної зимової ночі подарунки.

У грудні, в гарну тиху ніч

Зорі, як мільйони свіч,

Що світять вниз на рідний край,

Де ходить святий Миколай.

 

Тому святий Миколай – один з найулюбленіших божих угодників нашого народу.Традиційно цього дня, а саме 19 грудня, повсюди готували обрядові дії, пов’язані зі святим Миколаєм. Це стало гарною традицією, виявом доброти і любові до найдорожчого, що є в нашому житті – наших дітей.

Отож, напередодні цієї дати, святий Миколай завітав і до учнів 2-А,Бкл. на Зимовий серпантин «Запалюємо зорі  до Миколая.





Немає коментарів:

Дописати коментар

  Поетичні читання  «Мій дім-моя Україна»  “Національний тиждень читання” - щорічна активність Українського інституту книги. Перший тиждень ...