вівторок

 

                                                        Життя людей – то наче свічки,
                                                      Які горять в нічній пітьмі.
                                                   Течуть, неначе воску річки,
                                                         Кудись змарновані роки.




   Всесвітній день боротьби зі СНІДом уперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.

   СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем, що виникли перед людством наприкінці XX сторіччя. Та головна проблема навіть не в тому, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) офіційно зареєструвала понад 40 мільйонів ВІЛ-інфікованих та 16 мільйонів померлих. Ми вже звикли, що 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Проблема в тому, що ми, як і багато років тому, не хочемо всерйоз сприймати факт, що живемо в світі, в якому існує вірус імунодефіциту людини, і повірити, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного.

    СНІД – особливо небезпечна хвороба, яка несе смертельну загрозу людству. Це інфекційне захворювання здатне за 10 – 20 років поставити рід людський під реальну загрозу вимирання.

   Поради, які допоможуть Вам звести можливість зараження до мінімуму:

·         будем інформовані;

·         будем обачливі;

·         будем розбірливі;

·         будем чесними;

·         будем обережними;

·         не боятимемося лікарів.

   На виховній годині, яку проводила класний керівник 11 класу  було розглянуто способи передачі хвороби, перевірено що ж самі діти знають про СНІД.

 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Поетичні читання  «Мій дім-моя Україна»  “Національний тиждень читання” - щорічна активність Українського інституту книги. Перший тиждень ...